Butik

Jag vill inte vara en kvinna jag vill inte vara en man. Jag vill bara vara Des. Ingen ska få ha fördömmande tanker pgr av att jag gör en viss handling som kanske inte passar mitt kön. I veckan när jag var nere på stan, skulle mäst fördriva tiden. Rea skyltarna prydde alla stadens skyltfönster.Jag hadde tre timmar att slå ihjäll, tre timmar är lång tid. Inget man vill sitta av och bara kolla ner i asvalten. Hadde kikat runt i lite afärer och rammlade in på en där jag hittade en blå och vit randig tröja, jag full pladask för den! Ett grabbigt stuk. Inte alls gjort för tjejer, inte gjord för sånna som mig, en flicka i vit tyllkjol, rosa ballerina och rosetter i håret. Jag bestämmde mig för att köpa den. När det var min tur att betala så trasslade det med streckkoden och expediten skulle gå ut och hämta en likadan, hon sprang runt bland kläderna på tjejavdelningen, utan en tanke på att jag kanske hitat den någon annanstans. Hon kollade inte ens bland killarnas avdelning där den hängde klart och tydligt man såg den mycket väl. Måste hon ta förgivet att man handlar på ett visst ställe bara för att man råkat födas som tjej?


Musik

Haha denna låten är ju bara för härlig! Om ni inte vet vem åke green är så ska jag berätta det i ett inlägg senare idag x )


Kärlek



Sex och kärlek är faktiskst olika grejjer, hadde det inte vart det hadde det ju inte funnits något som kallats KK. Du väljer inte din kärlek pågrund utav hur erat sex kommer se ut. Du väljer din kärlek pågrund utav att du träffar en människa vars personlighet får dig att smälta att du innerst inne vet att utan denne persson är du inte hel. Fast igenkligen du väljer inte vem du blir kär i. Det bara blir så. Jag tror att så länge du inte låter dig bli kär i någon av samma kön blir du inte det, så länge det inte handlar om kärlek vid första ögonkastet. Det finns tjejer som är som den stereotypsika killen i sättet, borde inte då hon med ha det där som en kille har? Eller blir hon oatraktiv bara för att du vet att du inte kommer ha sex på samma set med henne som om hon var av det andra könet. Ett barn vet inte att kärlek "ska" se ut på ett visst sett. För ett barn är kärlek till en kille eller en tjej det samma. Det är ingenting som dem tror är något ovanligt om inte samhället hade berättat det för dem. När mina systrar var runt fyra år, var min farmor på besök en gång. Vi satt ute på terasen och fikade, dem berättade glatt om att en tjej kan vara kär i en tjej, en kille kan vara kär i en kille och en tjej kan vara kär i en kille. Vi hadde aldrig tagit upp detta med dem. Vi hade aldrig berättat för dem att kärlek mellan samma kön var det samma som kärlek mellan kille och tjej. Men eftersom att dem aldrig fått höra det motsatta så hade ju dem fått en egen bild på det. Det är ju självklart att dem har helt rätt! Man borde låta alla barn skaffa sin egen uppfattning om hur saker hänger ihop och att man inte ska sättas in i ett fack med regeler för det könet man är. En liten pojke kan ju inte första varför han ska behöva bära en sjörövarkostym på kalaset när tjejerna får bära vackra klänningar med glitter. Finns det någon som på fullaste alvar tror att ett barn inte skulle gilla att klä sig i glitter bara för att han är en pojk?


Reklam

Detta är nog den bästa reklamen/ filmen klippet som jag vet! Den är jätte kort men budskapet kommer fram så oerhört bra!


Vatten twister!

Pappa köppte ett vatten twister förut, alla har spelat twister antar jag? Detta är samma prinsip fast man gör det i "regn", det är skit kallt men presis vad man behöver en dag som denna!



Varmt!

Det är hela 35 grader ute nu! jag brukar inte vara känslig för värme , men idag börjar det bli lite jobbigt faktiskt! När vi var i Zambia i vintras var det runt 37 dagligen men det var inte jobbigt på samma sätt, konstigt! :) Nu ska jag ut i polen och bara flyta runt på luftmadrassen ^^,


En bild från värmen i Zambia! :)

Film

En ganska kort men ändå intressantt film, dem tar upp en del saker som bör lyftas och tänkas på mer. Värd att se  :)


“But mommy, wouldn’t gay marriages be happy marriages?”


Boktips

Måste bara tippsa om en sjukt bra bok! Sån där man inte kan sluta läsa, det är både kända och okända perssoner som skrivit sina berättelser. Vissa har det gått bättre för och andra mindre bra. Alla borde läsa den och förstå att det finns så oerhört många situationer. Alla har inte den samma historian bakom sig, allas berättelse är unik.


Man slutar då aldrig förvåmas över vilka människor som bor i vårat avlånga land.

Detta är bara sjukt, att folk kan tycka det är kul och sitta och skriva sånt här på kvällara, Vad vill dem få ut av det igenkligen? Jag tror inte för fem öre att dem tycker så här, dem vill bara roa sig. Men om dem nu mot all förmodan värkligen tycker så här så är det sjukt synd om dem....


Uppväxt :)

Under våran uppväxt lär vi oss hur vi ska vara för att passa in i det sammhället önskar av oss, ne det är faktiskt kräver av oss. Om vi faller ur normen, det räcker med om vi tar ett litet kliv åt sidan från den spikraka vägen vi bör ta, en väg med hårt snärade kanter, linjer dragna med taggtråd. Det gör ont att kliva av banan. Den som alla på något märkligt men ändå gemensamt sätt har skapat. Det är så vi tror att vi vill att det ska vara men i själva värket är det ingen som vill ha det så. Man vill inte vara en i mängden. Man vill inte vara en en sten i en grushög, en vattendroppe i ett stort hav. Man vill vara en egen persson som man själv har format eftersina egna viljor och efter sina egna åsikter om hur man själv är. Inte genom att samhället har bett en om det. Innerst inne så har nog alla en mängd viljor och utryck, pasioner och förälskelser. Det handlar bara om att våga släppa taget. Våga utvecklas till en egen persson. Att våga bryta normer. Jag säger inte att inte tjejer ska få vara den stereotypiska tjen, för det finns säkert många som värkligen vill det, men det är långt ifrån alla. Det handlar bara om att många inte vågar ta steget.Jag tro alla föds neutrala, skulle man växa upp utan normer och utan att någon berätta för en hur det skulle vara så skulle odsen nog vara presis lika stora att bli gay eller straight. Jag tror alla är bi eller ska man säga quuer? Maskulint och femenint är ju inget som har med och göra vad som finns mellan någons ben. En så kallad tjej kan lika gärna vara tuff och hård och en killa lika gärna mjuk och omtenksam. Jag tror inte det finns någon som ärligft talat blir kär i könet. Seriöst om det nu är den stereotypiska mannen som "straighta" tjejer faller för. Så är det ju det hans sett att vara på, bete sig på, prata på, röra sig på. Inte ett skit för vad han har mellan bena. Om tjejer och killar hadde uppfostrats likadant hadde dem där skillnaderna i betendet inte funnits. Då hadde dem reagerat samma och vågat höja rösterna på samma sett.


Pride!

Vecko pass till pride köppt!! Åhååå! Det ska bli så sjukt kul!! Fatta vad underbart!

Har alltid velat åka och nu i år är det dags :D


älskar dig!

Snart har dett gått ett år av kärlek! Jag har älskat dig från den dagen det blev vi, Du är den vackraste underbaraste, staste perssonen jag vet! och det bästa av allt är att du är min bara min älskade flickvän!!

Juli 09 <3


Normer

Ärligt talat jag tror faktiskt inte på att man föds som gay. Man föds till att bli en människa, Varken gay eller straight. Ett nyfött barn är fitt från normer, idealer och en värld som ska få dem att bli en individ innom sammhällets ramar. Men det varar bara i några sekunder innan frågan kommer ur någons mun, inne i salen på bb, där nyss en ny individ kom till jorden. Där är inte den första frågan om barnet mår bra och är friskt. Utan den första frågan som kommer är om det blev en pojke eller en flicka. Barnet sätts sedan på ett par strumpor i antingen rosa eller blå. Jusst för att modern och fadern vill kunna se på sin pojk eller tös. Inte på sitt barn utan just könet. Sedan ringer telefonen varm och släkting efter släkting ringer och frågar dem nyblivna föräldrarna, "vad blev det?" I samma sekund som beskedet kommer så går tankarna genom deras huvud om vad dem ska köpa till den nytillkommna släktingen. Ska det bli en rosa eller en blå boddy dem ska ge bort i pressen? Är det dockor eller bilar dem kommer få ge bort som julklapp. Är det fotbollsmatsher eller ridtävlingar dem kommer få sitta på läktaren och beskåda.Ätandes på en bit sockerkak från ica, och kaffet i höggsta hugg.


RSS 2.0